Bara 2020

Bara 2020
Årets första dag. Och jag har ingenting att säga om det. 2021 är ett väldigt oskrivet blad. Så ska det väl också vara också? Det enda jag vet är att vi är många som har ganska stora förhoppningar på året. Att det ska utvecklas något bättre och starkare än vad 2020 gjorde.
Det jag själv minns av året 2020 som känns nära men ändå redan långt bort är uppvaknandet till en helt ny verklighet och relationen till det. Förhållningssättet som omvärderas. Igen och igen. En svår verklighet med lidande på så många olika sätt för många. Och många är vi också som stått bredvid, klarat oss både igenom och ifrån lidandet.
Många gånger har jag själv pendlat mellan tankar som att nu måste vi klara det här, Sverige och världen till -Aaaah nej! Munskydd! Då är jag körd! Vad ska jag göra -hur ska jag höra på jobbet och överallt och hur drabbas andra som hör aämre än mig? Klarar jag verkligen det? Hur många med hörselnedsättning gör det? Nej vänta, det är klart jag och många gör! Det bara måste ju fungera. Det handlar ju om allas överlevnad. Nu fixar vi det här! Jag gör allt för Sverige och världen! Det är inte mig det är synd om! Eller nej vänta nu... hur 17 ska jag fixa så många telefon- och Teamssamtal? Världen, människorna, Sverige nu igen, ja just ja...det är klart att en sån här sak går bra.
I slutet av året har det visat sig att det har gått mycket bra att arbeta via Teams och telefon. Mycket tack vare att jag arbetar just hemifrån och att det är tyst emellan samtalen och att det då ger ljudvila. På en arbetsplats med fordon utanför fönstret, underbara kollegor som pratar och skrattar, en kran som spolas, en micro som brummar och tjo och tjim i en korridor skulle min insats på arbetsplatsen bli mer tveksam?
Så, ett plus får det bli till arbete hemifrån!
Och ett plus till tillgängligheten i allt som körs online! HRF:s hörselveckas evenemang som jag inte hade tagit del av annars tror jag. Det känns både långt i fysiken och avlägset i tanken att åka bortåt 25 mil till Stockholm eller annan ort för att ta del av en föreläsning -så tack för det! Massor av inspiration och igenkänning bara sådär i skärmen! Lite lyxigt!
För att inte tala om SVT:s funktion Tydligare tal! Så behagligt.
Stort plus går till 1177:s chattfunktion så här i slutet på året! Så många det måste hjälpa!
Drygt fem år har gått sedan jag startade eget företag för att bedriva kursverksamhet. December 2020 blev tidpunkten då allt avslutades. Det får inte ett plus än så länge. Måste ju jämföras med ett år utan först.
Det finns ändå många plus med det här besynnerliga året, har du något att peppa fler med, så skriv gärna i kommentar :)

Vad gäller min oro kring munskydd har jag hittills mest själv använt munskydd i mitt arbete där man kommunicerar taktilt. Ingen annan har drabbats av svårigheter att avläsa då det är känseln som är det centrala. Vad 2021 har att ge oss i munskyddanvändande -ökande eller minskande, och vad året i stort har att ge, det återstår att se och att skapa.
Det nya årets första dag måste tillägnas en liten tur på längdskidor. Idag får snöskottningen vänta så att får vi skida in i det nya, hittills (!) ljusare året!

Goda fortsättningskramar!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln